Ligúr-tengerpart

A változatos természeti környezet, szép strandszakaszok és a festői hegyvidék teszi vonzóvá a Ligur tengerpartot. Számos kirándulási lehetőséget találunk Nizzába, Cannesba, Monacoba.


Ligúr-tengerpart

Ligúr-tengerpart úti célok:
Ligur tengerpart
A változatos természeti környezet, szép strandszakaszok és a festői hegyvidék teszi vonzóvá a Ligur tengerpartot. Számos kirándulási lehetőséget találunk a Riviéra mentén mint pl: Nizza, Cannes, Monaco. A Ligur tartomány, székhelye Genova, rendkívül enyhe, kedvező éghajlatát a környező hegyek védelme és déli irányú nyitottsága határozza meg. A Ligur tengerpartra jellemző kettősség, a modern, forgalmas kereskedővárosok, és a kis középkori falvak, a nagyvilági élet, a fesztiválok és az elszigeteltség, a tradíciók és a modernizmus együttese vonzó, és emlékezetessé teszi az itt töltött napokat.
Strand: homokos és kavicsos.

San Remo
Liguria egyik legelegánsabb üdülőhelye, melyet csodálatos tengerpartjai, kaszinója méltán tesz híressé.

Andora
A Ligur-tenger nyugati részén található modern kisváros, Monte Carlo-tól 60 km-re, Genovától 85 km-re. Kirándulási lehetőségek: Nizza, Monte Carlo, San Remo, Francia Riviéra, Tigullói-öböl. Strand: homokos és aprókavicsos.

Imperia
Imperia a "Virágos Riviérá"-n található, nagyon közkedvelt a turisták körében, klímájának és hangulatos villáinak köszönhetően. Mivel két település összenövéséből keletkezett a század elején, így két régi városközpontja, két kikötője és két nyelvjárása van.

Alassio
Itt található az olasz riviéra legnagyobb tengerpartja, ahol az üdülés mellett sok érdekes látnivalót, szórakozást is nyújt a városka.


forrás: Ligúr-tengerpart ismertető - Start Utazás