Látogatóban a lappföldi Mikulásnál: Rovaniemi és Mikulásfalva


Rovaniemi
Utazás áttekintő:

Ország:   Finnország
Város:   Rovaniemi

Ellátás:   reggeli
Szálláshely:   3*
Utazás:   repülővel
Típus:   körutazás
Indulás helye:   Budapest


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  

Ft / főFt / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírásProgram:
1.nap:  Budapest-Rovaniemi  
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal (átszállással)Lappföld fővárosába, Rovaniemi-be. A város néhány km-re fekszik az északi Sarkkörtől, a Kemijoki és a Ounasjoki folyók találkozásánál. A II. világháborúban teljesen lerombolt várost Alvar Alto építész tervei szerint építették újjá. Szállásunk 2 éjszaka Rovaniemiben lesz.

2.nap:  Az igazi sarkköri Mikulás  
Reggeli után élvezhetjük az északi tél varázsát. Téli szafarira indulunk, bátrabbak fakultatív kipróbálhatják a motoros szánozást a téli Lappföld felfedezéséhez. (A motoros szán vezetéséhez érvényes nemzetközi jogosítvány szükséges. A programhoz termo ruhát, kesztyűt, csizmát, sapkát biztosítanak.) Meglátogatunk egy lappföldi családot, ahol egy lapp sátorban vidám ceremóniával várják utasainkat. Megismerhetjük a rénszarvas tartás rejtelmeit, majd kipróbálhatjuk a rénszarvas húzta szánt is.

Fakultatív ajánlatunk: Próbálja ki az ősi lapp közlekedési eszközt, a Husky kutyaszánt (csak megfelelő hótakaró esetén van rá lehetőség).

Délután az északi sarkkörön fekvő ”Mikulásfalvára” látogatunk (rá is állhatunk a sarkkörre – rendkívüli emlék a fotoalbumba!). Itt a falu legelső polgára maga a Mikulás. Fogadó óráján elébe járulhatnak kicsik és nagyok, elmondhatják kívánságaikat. A Mikulás Postán feladhatjuk karácsonyi üdvözletünket otthon maradt szeretteinknek. Akár vásárolhatunk is a tradicionális kézműves termékekből. E kirándulás után visszatérünk szálláshelyünkre.

3.nap:  Rovaniemi-Helsinki-Budapest  
Reggeli a szállodában, majd a menetrendtől függően transzfer a repülőtérre. Helsinki átszállással hazautazás Budapestre.

További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: