Éjféli napsütés: Északi-fok, Koppenhága, Oslo, Helsinki és Stockholm autóbusszal


Helsinki
Utazás áttekintő:

Ország:   Dánia, Finnország, Norvégia, Svédország
Város:   Helsinki, Jyväskylä, Koppenhága, Lillehammer, Oslo, Stockholm, Turku

Ellátás:   reggeli
Szálláshely:   3*
Utazás:   autóbusszal
Típus:   körutazás
Indulás helye:  


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  

Ft / főFt / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírás 

15. éve (!) nagy sikerrel indítjuk utunkat Európa legészakibb szárazföldi pontjára, a Nordkappra, az Északi-fokra. Utasaink a négy észak-európai fővárost is megtekintik, valamint megcsodálják a fjordokkal, hegyekkel, vízesésekkel, fjellekkel, és tavak százaival tarkított tájat. Lehetőség van arra, hogy a Bp. – Hamburg, és visszaúton a Stockholm – Bp. utat repülővel tegyék meg utasaink. Repülős utasoknak az út 12 napos.

Program:

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Ausztria – Németország (850 km)

Reggel indulás, utazás Ausztrián át. Bajorországban rövid kitérőt teszünk a Walhalla-hoz, ahol megtekinthetjük a híres német emberek csarnokát, szobrait. Szállás Közép-Németországban. Aki szeretne, tud vacsorázni is.

2. nap: Hamburg – Lübeck (440 km) Repülős utasoknak Bp - Hamburg

Reggeli után Hamburg felé indulunk. A repülős utasaink reggel Budapestről Hamburgba repülnek. Itt csatlakozás a buszos csoporthoz. (Menetrend, forgalom függvényében várakozás előfordulhat). Repülős utasokkal történő találkozás után rövid városnézés Hamburgban: kikötői negyed, városháza, belvárosi séta… Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol szintén gyalogos városnézés. Az óvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Lefényképezhetjük a Mária-templomot, a Buddenbrook házat, a különböző stílusokat magán viselő városházát és a Holstentort... Szállás.

3. nap: Puttgarden – Rødby – Koppenhága (350 km)

Puttgarden-Rødby útvonalon kompátkelés Dániába. Délben érkezés Koppenhágába. Városnézés: Amalienborg palota épületegyüttese, mely a királyi pár otthona, városháza, sétálunk a Strøgeten, Európa egyik leghosszabb sétálóutcáján, felkeressük a Kerek Tornyot, Nyhavent, és a „Kis hableány”-szobrot. Késő délután folytatjuk utunkat és Európa leghosszabb hídján jutunk át Svédországba. Különlegesség egy tengerszoroson átívelő hosszú hídon átkelni. Szállás.

4. nap: Svédország – Oslo (510 km)

Svédországban a tengerpart mentén haladunk Norvégia felé. A határátkelésnél a 420 m-es Svinesund-hídon megyünk át, ahonnan egy csodálatos fjord látványa tárul elénk. Délután érkezünk Osloba, gyalogos és buszos városnézés (királyi palota, színház, parlament, Vigeland-szoborpark...). Belvárosi szállás Osloban. Este, aki akar, a hangulatos kikötői negyedben és a központban sétálhat, és élvezheti már itt is, hogy este milyen sokáig van világos.

5. nap: Oslo – Lillehammer – Trondheim (520 km)

Oslot elhagyva a Mjosa-tó mentén utazás Lillehammerbe. Itt az olimpiai sísáncot és a különleges skanzent tekintjük meg. A skanzenben a norvég népi építészet jellegzetes darabjait állították ki. Ezt követően a csodaszép Gundbrandsdal-völgyön haladunk keresztül, melyet gyorsfolyású folyók, vízesések tarkítanak. Szállás Trondheimnél.

6. nap: Trondheim – Mo i Rana (470 km)

Délelőtt Trondheimben Norvégia legszebb gótikus katedrálisát tekintjük meg, majd séta a központban. A Trondheim-fjord mentén haladunk Steinkjer felé, közben a festői Snasa-tavat is érintjük. Mo i Rana felé közeledve láthatunk több látványos vízesést, hófödte hegycsúcsokat, és egy fantasztikus fjellet. Végig különleges táj mellett haladunk. Szállás.

7. nap: Mo i Rana – Tromsø(670 km)

Ezen a napon lép át a csoport az Északi-sarkkörön. Megállás, fényképezés, sarkköri emléktárgyak vásárlása. Fantasztikus hegyvonulatok, fjellek, fjordok látványa végig a nap folyamán. Így érünk Narvikba, rövid pihenő a híres kikötővárosban. Továbbhaladva Észak-Norvégia egyik legkülönlegesebb fekvésű városánál, Tromsø-nél szállás.

8. nap: Tromsø – Hammerfest (540 km)

Utazás a csipkés észak-norvég partvonalon. Közben szép látványt nyújt a Jeges-tenger és a Lyngen-Alpok. Különleges lesz a táj változása, ahogy a legészakibb vidékre érkezünk. Altaban megtekintjük a világörökség részét képező több ezer éves sziklarajzokat. Szállásunk a világ (!) legészakibb városának, Hammerfestnek a közelében lesz. Ha az időjárás engedi, már itt is lehet gyönyörködni az éjszakai napsütésben.

9. nap: Hammerfest – Északi-fok (Nordkapp) (180 km)

Délelőtt gyalogos séta Hammerfestben, mely érdekes belvárossal, ajándéktárgy-árusító piaccal és kikötővel rendelkezik. Délután az utolsó 120 km-t tesszük meg az Északi-fokig. Keresztülhaladunk a vadregényes Sennalandon, a Porsangerfjord partján, míg elérjük a Kafjordot. A nap során számtalan alkalommal találkozunk az úton, ill. közvetlenül mellette sétáló rénszarvasokkal. Alagúton keresztül jutunk Honningsvágig, majd 1 óra múlva elérjük az Északi-fokot. Itt az éjféli napsütésben lehet gyönyörködni, melyet reméljük, az időjárás is lehetővé tesz. Felejthetetlen élmény azt látni, hogy a nap közeledik a horizont felé és éjfél után anélkül, hogy lebukna, elkezd emelkedni. Tavaly szépen lehetett látni ezt a csodát. Az egészet, egy több mint 300 m magas sziklaszirtről követhetjük, mely a kontinensünk legészakibb(!) pontja. A Nordkapp-csarnokban vásárolni és étkezni is lehet. Mindenki kap egy színes igazolást, hogy az Északi-foknál, Európa legészakibb szárazföldi pontján járt. Kb. fél 1-kor indulunk le a szikláról. Szállás kb. 1 órára a sziklától, egy szerényebb színvonalú hotelben.

10. nap: Északi-fok – Finnország – Rovaniemi (585 km)

Irány Finnország. Karigasnieminél lépjük át a határt. Haladunk Dél felé. Közben az úttesten sétáló rénszarvasok mellett a fenyvesekkel és tavakkal díszített finn tájban gyönyörködhetünk. Nem véletlenűl hívják az ezer tó országának Finnországot.A szinte érintetlen természet csodás látványa kíséri utunkat. Szállás Rovaniemiben.

11. nap: Rovaniemi – Jyväskylä (560 km)

Délelőtt az Északi-sarkkörön lévő „Mikulás városkában” nézelődés, ajándékvásárlási lehetőség. Aki akar, „A” Mikulással is fényképezkedhet. Különleges lehetőség: olyan képeslap feladása, melyet karácsonyra kézbesítenek! Továbbhaladunk D-re, Ouluban, a kellemes hangulatú városban városnézés. Este érjük el Jyväskylät. Rövid séta és szállás.

12. nap: Jyväskylä – Helsinki – Turku (460 km)

A déli órákban érkezünk Helsinkibe. Kb. 3 órás városnézés. Fő látnivalók: Sibelius-emlékmű, Szenátus tér, kikötő, Sziklatemplom, majd rövid szabadprogram és indulunk Turkuba. 21 órakor behajózás Svédország felé. Szállás 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/WC-s kabinokban.

13. nap: Stockholm – komp (repülősöknek: Stockholm – Budapest) (85 km)

Korai reggeli a hajón. Kikötés után kezdjük a városnézést Stockholmban. Fő látványosságok: Királyi palota, óváros, városháza, Olof Palme-emlékhely... A repülős utasoknak a városnézés után, transzfer a reptérre és hazarepülés Budapestre. Várható érkezés a későesti órákban. Az autóbuszos utasoknak továbbindulás a kikötőbe és éjszaka kompátkelés Lengyelországba. Szállás a hajón 4 ágyas (felár esetén 2 ágyas) kabinokban. A hajón van vacsorázási lehetőség.

14. nap: Gdansk – Lodz (350 km)

A déli órákban kikötünk Gdanskban, a több mint 1000 éves városban. Városnézés: Mária-templom, Neptun-kút, óváros... Folytatjuk utunkat Lodzba, ahol a városközpontban lesz a szállás. Fakultatív séta a belvárosban. Este vacsora lehetőség.

15. nap: Lodz – Krakkó – Magyarország (650 km)

Reggeli után hazaindulunk. Útközben megállunk az egyik legszebb lengyel városban, Krakkóban. Rövid séta az óvárosban: Főtér, Posztócsarnok, Mária-templom... Szlovákián Parassapusztán áthaladva, várhatóan az esti órákban érkezünk Budapestre, majd a Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.


További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: