Körutazás Közép-Amerikában: Costa Rica, Nicaragua és Venezuela


Costa Rica
Utazás áttekintő:

Ország:   Costa Rica, Nicaragua, Venezuela
Város:   San José

Ellátás:   reggeli
Szálláshely:   3*
Utazás:   repülővel
Típus:   körutazás
Indulás helye:   Budapest


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  

Ft / főFt / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírásMi ennyire vonzó ebben a kicsiny országban, amely fele akkora, mint Magyarország, lakóinak száma pedig nem éri el a négymilliót? Sem ezüstje, sem aranya, de még olaja sincs, mégis évente több mint egymillió külföldi turista látogatja meg. Az ember egy csapásra mindent megért, ha - az időeltolódást kipihenve - elhatározza, hogy a főváros után vidéken is körülnéz. Csodaszép pillangók, bódító illatú virágok, mesés tájak és csillogó szárnyú kolibrik adják meg a választ.

1. nap: Budapest - San José
Elrepülés átszállásokkal San Joséba. Érkezést követően transzfer a szállodába, szállás San Joséban.

2. nap: San José - La Fortuna de San Carlos
Reggeli a szállodában, majd félnapos városnézés San Joséban: Arany múzeum, Főtér, Nemzeti Színház, stb. Délután utazás az Arenal vulkán lábához, a buja dzsungelparkban található lenyűgöző kilátással szolgáló szállodába, melynek nyitott medencéi a hőforrásokból táplálkoznak.

3. nap: Cano Negro Vadrezervátum - Arenal Volcano Nemzeti Park
Reggeli a szállodában, majd egésznapos dzsungelkirándulás. Először a Cano Negro Vadrezervátumban csónakra szállunk, hogy megcsodálhassuk Costa Rica számos állatfaját: a honos és északról érkezett költözőmadarakat, kajmánokat, teknősöket, iguanákat, majmokat, stb. Délután kirándulás az Arenal Volcano Nemzeti Parkba, a világ egyik legaktívabb vulkánjához, melyről ötszáz évvel ezelőtt azt hitték, hogy kialudt. 1968. július 29-én azonban olyan erővel tört ki, hogy két környező falut is elpusztított. A vulkáni tevékenység ezután csendesebben folytatódott, de a mai napig is folyamatosan lávát és füstöt bocsát ki. Itt teszünk egy gyalogos dzsungeltúrát, majd fürdőzünk a hőforrásoknál. Szállás az előző napi szállodában.

4. nap: La Fortuna de San Carlos - Granada
Reggeli a szállodában, majd autóbusszal utazás a híres pán-amerikai úton (Alaszkából indul és a Tűzföldön ér véget) Nicaraguába. Penas Blancasnál lépjük át a határt, ahol egy buszcsere után folytatjuk utunkat. Érkezés a koloniális és neoklasszicista stílusban épült Garanadába a késő délutáni órákban. Szállás Granadában.

5. nap: Granada - Masaya Nemzei Park - Catarina - Granada
Reggeli a szállodában, majd utazás Masayaba, a fazekasok falujába és egy hagyományos műhely felkeresése. Látogatás a "Fehér Városban", Catarinában, ahol a Mirador de Catarina kilátóhelyről lenyűgöző látványt mutat az alattunk elterülő vulkáni tó és az azt övező hegyek. Ezt követően a Masaya Nemzeti Parkban a Masaya vulkán ma is aktívan működő kráteréhez kapaszkodunk fel autóbuszunkkal. Letekintünk a füstölgő krátertorokba, és gyönyörködünk a körülöttünk elterülő változatos, tűzhányók formálta tájban. Visszautazás Granadába, szállás az előző napi szállodában.

6. nap : Granada - Ometepe sziget - Chaco Verde Rezervátum
Reggeli a szállodában, majd utazás az Ometepe szigetre, amely a Nicaragua tóból emelkedik ki. (A tavat hatalmas mérete miatt - 276 km2 - a spanyol hódítók édesvizű tengernek nevezték.) A sziget nevét a rajta található két nagy vulkánról kapta, az Ometepe szó szerint az jelenti, hogy: két hegy. Délután elkezdjük a sziget felfedezését. A Chaco Verde természetvédelmi rezervátumban ízelítőt kapunk a sziget élővilágából. Szállás a szigeten.

7. nap: Ometepe sziget
Reggeli a szállodában, majd folytatjuk a szigettúrát, melynek során a tradicionális nicaraguai életbe nyerhetünk egy kis betekintést. Felkeresünk egy csodálatos tropikus parkban található vendégfogadót, ahonnan indul a dzsungeltúránk, melynek során túl azon, hogy megismerjük az itteni élővilágot, ősi indián kultúra maradványaival is találkozhatunk. Délután szabad program, fürdés, pihenés a nicaraguai tó partján. Szállás az előző napi szállodában.

8. nap: Ometepe sziget - Rincon Nemzeti Park
Reggeli a szállodában, majd kompolás a szárazföldre, majd visszautazás Costa Ricába. A határnál buszt cserélünk, majd folytatjuk utunkat Costa Ricába, a Rincon Nemzeti Parkba. Szállás egy nagyon szép tropikus parkban található haciendán (lovaglási lehetőség).

9. nap: Rincon Nemzeti Park
Reggeli, majd délelőtt gyalogos kirándulás a nemzeti parkban (kb. 2,5 óra). Az 1916 méter magas aktív vulkán oldalában az ördög konyháját keressük fel, ahol melegvizű források, kénes, mocsaras lávaiszap-tavak, apró gejzírek teszik sejtelmessé a dzsungelt. Kisebb-nagyobb vízeséseket láthatunk szerte a parkban és itt virágoznak a Costa Rica egyik jelképének számító orchideák legszebb példányai. Délután lehetőség van canupy-zni, valamint kb. 5 órás gyalogtúrát tenni a Kék Lagúnához (12 kilométer). Az út jutalmaként meg lehet mártózni a hűs vízben, ahol a víz hihetetlen kéksége és a lagúnába leömlő vízesés paradicsomi hangulatot áraszt. Szállás az előző napi szálláshelyen.

10. nap : Rincon Nemzeti Park - Manuel Antonio Nemzeti Park
Reggeli, majd indulás az óceánpartra, a Manuel Antonio Nemzeti Park körzetébe. Érkezés után a szálláshely elfoglalása, majd szabad program: a környék felfedezése, fürdés, pihenés. Szállás az óceánparti szállodában.

11. nap: Manuel Antonio Nemzeti Park
Reggeli, majd egésznapos kirándulás a Manuel Antonio Nemztei Parkban, Costa Rica egyik legszebb parkjában. Láthatunk esőerdőt, fehérhomokos tengerpartot, de találunk itt mezőgazdasági művelés alá vont területeket is. Az erősen párás trópusi erdőben számtalan állatfaj él, köztük a kihalással fenyegetett Mono Tití, a vörös hátú mókusmajom. Szállás az előző napi szállodában.

12. nap: Óceánpart
Reggeli a szállodában, majd egész nap szabadidő: fürdés, pihenés, szuvenír vásárlás. Szállás az előző napi szállodában.

13. nap: Óceánpart - San José
Reggeli a szállodában, délelőtt szabadidő, majd délután utazás San Joséba. A szálláshely elfoglalása, szállás San Joséban.

14. nap: San José - Caracas
Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Venezuela fővárosába, Caracasba. Transzfer a szállodába, szállás Caracasban.

15. nap: Caracas (Venezuela) …
Reggeli a szállodában, majd városnézés Caracasban: Simon Bolívar Emlékközpont, Santa Tereza Bazilika, stb. Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés Európába, étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

16. nap: … Budapest
Egy európai átszállással hazaérkezés Budapestre.


További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: