Mongólia és Peking: Dzsingisz kán nyomában


Kína
Utazás áttekintő:

Ország:   Kína, Mongólia
Város:   Peking

Ellátás:   félpanzió
Szálláshely:   3*
Utazás:   repülővel
Típus:   körutazás
Indulás helye:   Budapest


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  

Ft / főFt / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírás1. nap: Budapest – Peking
Elindulás Budapestről Pekingbe közvetlen, menetrend szerinti járattal.

2. nap: Peking – Ulan Bator
Érkezés után a repülőtérről a vasútállomásra hajtunk. A kényelmes hálókocsiban másfél napig utazunk Mongólia fővárosáig.

3. nap: Ulan Bator
Érkezés után elfoglaljuk a szálláshelyünket, majd séta keretében ismerkedünk Ulan Batorral. A Szuhebator téren (főtér) megnézzük a Nagy Hurál (mongol országgyűlés) monumentális épületét.

4. nap: Ulan Bator
Városnéző túránk második része: Csojdzsin láma kolostora, Bogdo Gegen (kolostor, az utolsó buddhista egyházfő téli palotája), Történeti Múzeum, Gandan kolostor és dinoszaurusz leletek a Természettudományi Múzeumban. Vacsora egy jurta étteremben.

5. nap: Tereldzs
Kirándulás Tereldzsbe (különleges, sziklás táj, mintegy 60 km-re a fővárostól), ahol fakultatív módon a tevegelés és lovaglás tudományát sajátíthatjuk el. Rövid hegyi gyalogtúra. Szállás a fővárosban.

6. nap: Cecerleg
Történelmi emlékek nyomán Közép-Mongóliában, Cecerlegben és környékén (Kb. 300 km, 5 óra). Múzeum, lámakolostor és sziklarajzok. Szállás egy hotelben.

7-9. nap: Karakorum
A Cecerlegtől mintegy 120 km-es távolságra fekvő település egykori nomád birodalmak központja. Itt épült az Erdeni Dzu, az ország legrégebbi épen maradt kolostora. Megtekintjük a türk síremlékeket és az Orhon-folyó vízesését. Az utolsó napon fakultatív programok keretében lovas túrát tehetünk, horgászhatunk vagy egy helybéli nomád család életével ismerkedhetünk. Szállás: jurta kempingben.

10. nap: Ulan Bator
Visszautazás a fővárosba (kb. 6-7 óra). Útközben átkelünk a Kis-Góbin, amely egy különleges sivatagos táj a sztyeppe tengerében.

11. nap: Szajnsand
Vonattal folytatjuk utunkat, ezúttal déli irányban, a Kelet- Góbi vidékén (kb. 450 km, 10 órás út). Szállás jurta kempingben.

12. nap: Szajnsand
Ismerkedés a környék nevezetességeivel: a helybéli Khamar lámakolostor, meditációs barlangok, szabadtéri dinoszaurusz maradványok és megkövesedett fák. Kirándulás a sivatagba, barátkozás a tevékkel egy tevepásztor család segítségével. Vacsora folklór műsorral.

13-14. nap: Szajnsand – Peking
Délelőtt felkeressük Har Uul-t, a szent hegyet, majd a szajnsandi múzeumban teszünk látogatást. Este hálókocsiban Pekingbe indulunk.

15. nap: Peking
Hajnali érkezés után városnézés Kína fővárosában: Tienanmen- tér, Tiltott Város, Mennyek Temploma, Antik utca. Éjjeli transzfer a reptérre, ahonnan hazaindulunk

16. nap: Peking – Budapest
Érkezés Ferihegyre a hajnali órákban

További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: