USA - Nyugati-Part I.


Las Vegas
Utazás áttekintő:

Ország:   Amerikai Egyesült Államok, Mexikó
Város:   Las Vegas, Los Angeles, San Diego, San Francisco, Tijuana

Ellátás:   reggeli
Szálláshely:   3*
Utazás:   repülővel
Típus:   körutazás
Indulás helye:   Budapest


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  
2017.10.12
10 nap/8 éj
604 800
Ft / fő


10 nap/ 8 éj
604 800
Ft / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírásELŐFOGLALÁSI IDŐSZAK: 2017. február 13 - 2017. március 14.

A 2017. évi meghirdetett programokra előfoglalási kedvezmény adható. Előleg fizetése esetén 5%, teljes összeg - egyösszegű - befizetése esetén 6%, melyek a részvételi díjból, félpanziós felárból és az egyágyas felárból adhatóak.

Az oldalunkon feltűntetett árak 5% kedvezményt tartalmaznak.

Program:

 

1. nap: Los Angeles

Elutazás Bu­da­pest­ről egy nyugat-európai átszál­lás­sal Los Angelesbe. Érkezés a világ egyik leg­na­gyobb repülő­terére a kora esti órákban (helyi idő szerint), transzfer a Los Angeles-i szállodába (2 éj).

2. nap: Los Angeles

Félnapos vá­ros­né­zés a Nyugati-Part leg­na­gyobb met­ro­poli­szában (a belváros felhő­kar­colói, az óváros mexikói stílusú épüle­tei, Beverly Hills, Rodeo Drive – ahol a sztárok vásá­rolnak, Sunset Boulevard, Holly­wood, Mann's Chinese Theatre a sztárok kéz- és láble­nyo­ma­taival, Walk of Fame stb.).
Fakultatív program: Universal Studios
Is­mer­ke­dés Hollywood titkaival, látogatás a Uni­ver­sal Studiosban, ahol életre kelnek a film­tör­té­nelem leghí­resebb alko­tásai.
A fakul­tatív program ára: 32.300 Ft (garantált in­du­lás).

3. nap: San Diego, Sea World

Utazás Kalifornia legdélibb részébe. Vá­ros­né­zés San Diegó­ban, Kalifornia második leg­na­gyobb váro­sában (felhő­kar­colók, törté­nelmi város­ré­szek, Balboa park stb.), majd válasz­tási le­he­tő­ség 3 külön­böző program közül: sza­bad­idő a törté­nelmi belváros egyéni felfe­de­zé­sére vagy látogatás a világ­hírű Sea World (Tengerek Világa) tema­tikus parkban vagy a kikö­tőben horgonyzó USS Midway (repü­lőgép anya­hajó) Múzeumban – a belé­pő­díjak a helyszínen fize­tendők. Szállás San Diegóban (1 éj).

4. nap: Calico szellemváros (vadnyugat),
Las Vegas

Utazás a Mojave sivatagon keresztül Las Vegas irá­nyá­ba. Útközben láto­gatás Calico szellem­városban. A XIX. század második felében egy tipikus vadnyu­gati város volt itt a helyi ezüst­bányák köze­lében. Miután az ezüst elfo­gyott, a város elnép­te­le­nedett. Néhány évti­zede az épüle­teket restau­rálták, a város ma egy szabadtéri múzeum, amely bemutatja a régi vadnyu­gati életet. Délután érkezés a Nevada állam­beli Las Vegasba, a szeren­cse­já­tékok világ­fő­vá­rosába, szál­lás (2 éj).

5. nap: Las Vegas, Grand Canyon

Szabad program Las Vegasban.
Fakultatív program: Kirán­dulás a Grand Canyonhoz légkon­di­cio­nált autó­busszal. Rövid fotó­szünet a Colorado folyót átívelő hatalmas hídnál, ahon­nan kivá­lóan látszik a Hoover-gát és a Mead-tó (itt van a világ egyik leg­na­gyobb vízi erőműve). A Grand Canyon Földünk egyik leghí­resebb termé­szeti csodája. A több mint 1000 méter mély szurdokot évmil­liók alatt vágta a Colorado folyó a fenn­síkba. Utazásunk végcélja a Hualapai indián rezer­vátum, ahol talál­koz­ha­tunk az őslakos indi­ánokkal, valamint a nap csúcs­pont­ja­ként végig­sé­tál­hatunk a Skywalk (Égi séta) kilátó U-alakú üveg­pad­lóján, mely 1200 méteres magas­ságban nyúlik a kanyon fölé.
A fakultatív program ára: 37.500 Ft (garantált in­du­lás).

 

6. nap: Death Valley (Halál völgye)

Reggel elutazás Las Vegasból, látogatás a Death Valley Nemzeti Parkban, ahol külön­leges, hold­béli tájak várják a turis­tákat. Itt talál­ható Észak-Amerika legmé­lyebb pontja (-86 méter), de van a közelben 3000 métert meghaladó hegy­csúcs is. To­vább­uta­zás a Mojave sivatagon és a termékeny Központi Sík­sá­gon keresztül Visaliába, szállás (1 éj).

7. nap: Yosemite Nemzeti Park

Utazás a Sierra Nevada hegységbe. Ez a terület kb. 150 éve népesült be a nagy kali­for­niai aranyláz idején. A Sierra Nevada leg­na­gyobb attrak­ciója a Yosemite Nemzeti Park (Amerika leg­lá­to­ga­tot­tabb nemzeti parkja). A park meglá­to­ga­tása során a legtöbb időt a Yosemite-völgyben töltjük. A völgy fölé közel 1000 méter magas szikla­alak­za­tok emel­kednek, több helyen gyönyörű víze­sések zúdulnak le a mélybe. A láto­gatói központban érdekes múzeum és a helyi indiánok életét bemutató kiállítás is látható eredeti indián kuny­hókkal és rituális épüle­tekkel. Délután to­vább­uta­zás San Franciscó irányába. Szállás egy kisvárosban (1 éj).

8. nap: San Francisco

Kora délelőtt megérkezést San Franciscoba, a San Franciso - öböl felett átívelő 7 km hídon keresztül. Félnapos vá­ros­né­zés Amerika sokak szerint leg­szebb nagyvá­ro­sában (a felhő­karcolók – köztük a Trans­america Piramis, a Kínai Negyed, Union Square, Város­háza, Golden Gate Park, Golden Gate híd, a híres kábel­vasút, a halász­ki­kötő helyén kiala­kított szóra­koz­tató központ stb.).
Délután szabad program, le­he­tő­ség séta­ha­jó­zásra a San Francisco-öbölben (ahova termé­sze­tesen ide­gen­ve­zetőnk is elkí­séri a csoportot). Szállás a városközpont közelében (1 éj).

9. nap: San Francisco

Szabad program, majd lehetőség idegenvezetőnkkel további nevezetésségek megtekintésére. A délutáni órákban transzfer a San Franciscói repü­lő­térre, elu­tazás egy nyugat-európai átszál­lással Buda­pest­re.

10. nap:

Érkezés Ferihegyre a késő esti órákban.

 

Utazás: Menetrend szerinti repülőjáratokkal, Amerikában légkondicionált autóbusszal.

Megjegyzés: A British Airways légitársaság 6-7 órás átszállási idővel tudta csak a csoportot vissza­igazolni (oda- és visszaúton is), ezért oda­felé egy windsori, visszafelé pedig egy lon­do­ni sétát szervezünk az érdeklődőknek, hogy ne unalmas várakozással teljen az idő. A hosszú csatlakozási idő nem ideális, de ugyan­ak­kor előnye is van: a csoport egy esetleges járat­ké­sés esetén is biztosan eléri a csat­la­ko­zó járatokat.

Megjegyzés: Az amerikai szállodákban nincs há­rom különálló ággyal rendelkező három­ágyas szo­ba. Há­rom fő szá­mára egy két darab franciaággyal felszerelt szobát tudnak biz­to­sí­tani.

3. fő kedvezménye: 108.000.-Ft

Szállás: 8 éjszaka jó középkategóriájú szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban.

Ellátás: 3 kontinentális és 5 amerikai reggeli. Ebédet vagy vacsorát a részvételi díj nem tartalmaz. (A szállodákban, illetve környékükön többféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt. Amerikában az étkezést gyorséttermekben jóval olcsóbban meg lehet oldani, mint a szállodák éttermeiben.)

Beutazási engedély / vízum: Magyar állampolgárok esetében az útlevélnek legalább a hazaérkezés napjáig kell érvényesnek lennie. 
Az Egyesült Államokba történő belépés módjai: 
1. bordó színű útlevél + elektronikus beutazási engedély (ESTA); 
2. kék színű útlevél + érvényes amerikai vízum. 
ESTA: 2008. november 17-től magyar állampolgárok a Vízummentességi Program keretében üzleti vagy magáncélból 90 napnál nem hosszabb időtartamra vízum nélkül, ESTA engedéllyel utazhatnak az Egyesült Államokba. A beutazási engedélyt interneten keresztül lehet igényelni, a következő honlapon: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Ennek díja (14 USD) az Amerikai Nagykövetségnek fizetendő, a fizetés bankkártyával az interneten keresztül történik. Az ESTA engedély többszöri beutazásra jogosít. 
VÍZUM: A vízum újonnan történő igénylését nem ajánljuk, mivel annak ügyintézése jóval körülményesebb és költségesebb a fent említett ESTA beutazási engedélynél. Ebben az esetben inkább az új (bordó színű) útlevél kiváltását és az ESTA engedély igénylését javasoljuk. 
Ha valaki már rendelkezik érvényes amerikai vízummal, nem kell ESTA engedélyt igényelnie, és az érvényes vízumot a régebbi nem elektronikus, kék borítójú, útlevélben is elfogadják. Az amerikai vízum a lejáratának napjáig jogosít a beutazásra, ezért az érvényes vízumot a lejárt útlevélben is elfogadják, ez esetben persze szükség van egy új, érvényes útlevélre is. 
Az USA - Nyugati-part programok esetében a tijuanai programon is részt vevő utasainknak legalább kétszeri belépésre jogosító vízumra van szüksége. 
A beutazási engedély (vagy a vízum) egyénileg intézhető, de természetesen irodánk szükség esetén segítséget nyújt. További információk az elektronikus utazási engedéllyel és a vízummal kapcsolatban: www.usembassy.hu

További fakultatív lehetőségek: 
San Diego Sea World USD 86,- 
USS Midway anyahajó USD 20,- 
San Francisco sétahajózás USD 29,-


További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: