Utazzon a szuperexpressel! Japán, a felkelő Nap országa


Japán
Utazás áttekintő:

Ország:   Japán
Város:   Tokyo, Kyoto, Hiroshima, Osaka

Ellátás:   reggeli
Szálláshely:   4*
Utazás:   repülővel
Típus:   körutazás
Indulás helye:   Budapest


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  

Ft / főFt / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírásJapán a Földgolyó egyik legkülönlegesebb országa. Sok évszázados elszigeteltsége a külvilágtól egy sajátos, az európaitól tel­jesen különböző kultúrát hozott létre (furcsa szokások, el­térő életszemlélet, meg­döb­bentően változatos ételek, egzotikus műemlékek stb.). Közismert, hogy a II. világháború után a japán gazdaság hihetetlenül gyorsan fejlő­dött. A romokból felépítették a világ egyik leggazdagabb országát. Japán egyik vará­zsát éppen az adja, hogy a szupermodern felhőkarcolók és technikai csodák mellett mindenhol ott vannak a múlt számunkra egzotikus emlékei, a buddhista templom­együttesek, a sintoista szentélyek, a régi várak stb. A turisztikai attrakciókhoz tartoznak még a szép tájak, az elbűvölő japán kertek vagy a kézművesáruk hihetetlen gazdagsága, mindez a világ egyik legbiztonságosabb és egyik legtisztább országában. Utazásunkat a kirándu­lá­sok­hoz egyik legideálisabb időszakban bonyolítjuk le.
Tartsanak velünk!

Utazás:  Budapestrõl Tokióba, illetve Osakából Budapestre repülõgéppel (egy európai átszállással). Japánban légkondicionált autóbusszal, a Fujitól Kyotóig pedig a híres expressvonattal, a shinkansennel.

Szállás: 7 éjszaka 4 csillagos szintû szállodákban.

Ellátás: Büféreggeli / fakultatív félpanzió (6 ebéd a 2-7. napokon). 

Program:

1. nap:
Elutazás Budapestről egyszeri átszállással Tokióba.

2. nap: Tokió, Kamakura
Megérkezés Tokió nemzetközi repülőterére, majd kirándulás egy közeli kisvárosba, a Csendes-óceán partján fekvő Kamakurába. Ez a város a XII. század végétől közel 150 éven keresztül Japán katonai vezetőjének, a sógunnak volt a székhelye. Ebből a korszakból származnak értékes műemlékei. Látogatás a Tsurugaoka Hachimangu szentélyben, majd a Kotokuin templom területén lévő Nagy Buddha szobor megtekintése (11 méter magas bronzszobor a XIII. századból). Szállás Tokióban (3 éj).

3. nap: Tokió
8-9 órás városnézés a japán fővárosban, a világ egyik legnagyobb metropoliszában. Először látogatás a Meiji-szentélyben, majd séta a Császári Palota előtti téren. Kora délután sétahajózás a Sumida folyón, majd Tokió legrégibb és legnépszerűbb buddhista templomával, az Asakusa-templommal ismerkedünk (apró ajándékboltok sokasága). Végül felmegyünk a párizsi Eiffel-torony mintájára épített Tokyo-torony 150 méter magasan lévő teraszára, ahonnan lebilincselő panoráma nyílik az egész városra, a modern felhőkarcolók sokaságára. Tiszta időben még a Fuji is látszik. Este fakultatív lehetőség idegenvezetőnkkel kipróbálni az érdekes és modern japán metróközlekedést: utazás Tokió központjába, séta a Ginza negyedben

4. nap: Nikko, Chuzenji-tó, Kegon-vízesés
Egész napos kirándulás egy nagy hegyek között fekvő kisvárosba, Nikkóba, és a körülötte fekvő nemzeti parkba. Látogatás a meseszép Toshogu-szentélyben. Ez az épületegyüttes a XVII. századi japán művészet talán legpompásabb alkotása. Nikko felett, közel 1300 méter magasan található egy vadregényes hegyi tó (a Chuzenji-tó), ahová egy panorámaút vezet fel. Séta a tóparton, majd a 100 méter magasból lezúduló Kegon-vízesés megtekintése (Japán egyik leglátványosabb vízesése).

5. nap: Fuji, Hakone, Shinkansen (szuperexpress)
Búcsú Tokiótól, utazás a Fujihoz, az ország legmagasabb hegycsúcsához, a japánok szent hegyéhez (3776 méter magas). Először a hegy lábainál lévő Fuji Információs Központban berendezett kis múzeumot nézzük meg, majd az autóbusszal 2000 méter feletti magasságba kapaszkodunk (szép időben a panoráma felejthetetlen). Délután barangolás a Fuji közelében lévő Hakone Nemzeti Parkban, mely természeti szépségei és gyógyforrásai miatt a tokióiak egyik kedvenc üdülőövezete. Hajózás a bájos Ashi-tavon, rövid pihenő az Owakudani-völgy forró kénes forrásainál, majd továbbutazás Shinkansennel Kyotóba (2 éj). A körutazás egyik nagy élménye ez az utazás az egyes szakaszokon közel 300 km/óra sebességgel száguldó expressvonattal.

6. nap: Kyoto
A régi császári főváros, a másfél milliós Kyoto Japán műemlékekben leggazdagabb városa. A több ezer műemlék közül az egész napos városnézés során a következőket tekintjük meg: a Kiyomizu buddhista templom épületegyüttese (teraszáról gyönyörű panoráma a városra, a környék ódon házaiban rengeteg kézműves- és ajándékbolt), a Sanju-Sangendo csarnok (benne 1001 darab XIII. századi Kannon szobor, középen az ezerkarú Kannon monumentális szobra), a Heian-szentély (pompás épületegyüttes elbűvölő kertekkel és tavakkal), a Nijo várkastély (a sógunok kyotói rezidenciája volt) és az Arany Pavilon (Yoshimitsu sógun aranylemezekkel borított nyaralója a világ egyik legszebb japánkertjében).

7. nap: Nara, Osaka
Elutazás a közeli Narába, mely az első egységes japán állam központja volt 1250 évvel ezelőtt. Séta egy kellemes parkban, ahol több száz szelíd őz szabadon kószál, majd Japán egyik legjelentősebb műemlékét nézzük meg, a Todaiji-templomot. A hatalmas, fából készült főépületben található Japán legnagyobb bronzból készült Buddha szobra (16 méter magas). Ezután ismerkedés a Kasuga-szentéllyel, majd továbbutazás Osakába. A modern metropolisz az ország második legfontosabb gazdasági és kereskedelmi központja Tokió után. Látogatás az impozáns osakai várkastélyban (látványos kiállítások, szép park), majd a város harmadik évezredet idéző kilátópontja következik, mely két egymás melletti felhőkarcoló tetejét összekötő teraszon található. Szállás Osakában (2 éj).

8. nap: Hiroshima, Miyajima
Szabad program Osakában, lehetőség egyénileg felfedezni a város további nevezetességeit (pl. Universal Studios, kikötői negyed az Akváriummal, a múzeumokkal, üzletekkel stb.).
Fakultatív program: Hiroshima, Miyajima-sziget. Egész napos kirándulás Shinkansennel Nyugat-Japán legnagyobb városába, Hiroshimába, mely 1945-ben a világ első atombomba- támadásának színhelye volt. Látogatás a robbanás epicentruma közelében berendezett Béke Emlékparkban (emlékművek, érdekes emlékmúzeum). Délután kirándulás komppal a japánok szent szigetére, Miyajimára, az Itsukushima-szentély megtekintése (az ország egyik legidillikusabb helye). 

9. nap:
Elutazás Osakából egy európai átszállással Budapestre. Érkezés magyar idő szerint az esti órákban.


További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: