Kárpátalja körút


Ukrajna
Utazás áttekintő:

Ország:   Ukrajna
Város:   Bene, Beregszász, Huszt, Munkács, Ungvár

Ellátás:   félpanzió
Szálláshely:   magánszállás
Utazás:   autóbusszal
Típus:   körutazás
Indulás helye:   Budapest


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  

Ft / főFt / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírás

1.nap: Budapest - Beregszász - Bene
Indulás a reggeli órákban. Érkezés Beregszászra, a kárpátaljai magyarság szellemi, kulturális és gazdasági központjába. Városnézés: Hősök tere, Rákóczi tér - ezen a téren bontotta ki állítólag a Rákóczi-felkelés zászlaját Esze Tamás, a "talpasok" vezére. A Beregszász központjában álló Bethlen kastély Beregszász egyik legrégibb és legszebb épülete. Bethlen Gábor erdélyi fejedelem 1629-ben építtette. Szállás Benén (4 éj).

2. nap: Nagyszőlős - Huszt vára - Iza - Szinevéri tó
Kirándulás a Máramarosi-havasokba. Rövid megálló a Rákóczi szabadságharc turulos emlékművénél Tiszaújlakon. Következik Nagyszőlős. Az Árpád kori római katolikus templom megtekintése. Az épület egyhajós és meglehetősen keskeny, alig 10 méter szélességű, amihez képest 50 méteres hosszúsága feltűnő. Bár az épület egy része még a XIII. századi részleteket mutatja, a templom mai formájában a XIV. századi gótikus építészet egyik Kárpátaljai emléke. Utána a Perényi kastélyhoz látogatunk. A Perényi kastély az egykori Ugocsa vármegye székhelyének egyik legszebb és legnevezetesebb épülete. Keletkezése a XVI. század közepére tehető. Utazás Huszt várához. A történelem szele csap meg mindenkit, aki felgyalogol a várromhoz vezető kanyargós ösvényen, bejárja az egykori várudvart, néhány percre megáll a kilátótér korlátjánál, hogy elgyönyörködjön az eléje táruló, végtelennek tűnő Tisza-menti tájban. Ezután Iza rutén faluba utazunk, ahol lehetőség a vesszőből font termékek megvásárlására. Továbbutazás az Ökörmező területén keresztül Felsőszinevér érintésével Kárpátalja legnagyobb tavához, a Szinevéri tó-hoz. A Szinevéri tó az Északkeleti-Kárpátok legnagyobb tava, a Talabor folyó völgye fölött, a tengerszint felett 989 méter magasan. A fenyőerdőkkel borított hegyek, melyek körbezárják a tavat, az év szinte minden szakában hűvösséget árasztanak. Visszautazás a szállásra.

3.nap: Vereckei hágó - Szolyva - Beregvár
Utazás a Keleti-Beszkidekbe. Rövid túra a Verecekei hágón a millecentenáriumi emlékműhöz. A hágóról csodálatos a kilátás a Kárpátok hegyeire valamint a völgyekben meghúzódó településekre. Szolyván tiszteletadás az 1944-1945 között fennálló gyűjtőtábor áldozatainak emlékművénél. Beregváron a Schönborn grófok kastélyának megtekintése. Az 50 hektáros park közepén, a Latorca völgyében álló beregvári Schönborn-kastély Kárpátalja legszebb műemlékei közé tartozik. A kastély 50 hektáros parkja Kárpátalja legnagyobb és legszebb tájépítészeti együttese. A Kárpátokban őshonos növényzet között egzotikus fák, bokrok szebbnél szebb példányai találhatók.

4.nap: Munkács - Ungvár
Utazás Munkácsra, ahol megtekintjük a Várat, melyet Zrínyi Ilona védett. A munkácsi vár Kárpátalja legnevezetesebb, legszebb történelmi műemléke. Következik a Csernek-hegyi kolostor és templom, mely egykoron görögkatolikus volt, ma ortodox búcsújáró hely. A kolostor Kárpátalja legrégibb műemlékei közzé tartozik. Egy legenda szerint a környéken vadászó Tódor herceget egy kígyó támadta meg, legyőzni csak úgy tudta, hogy Szent Miklóst hívta segítségül. Ezért hálából kolostort emelt tiszteletére ezen a helyen. Ezután Kárpátalja legnagyobb városába, Ungvárra utazunk. Az Ung folyó kanyarulata felett mintegy 24-30 méter magasságban található az Ungvári Vár. A vár tőszomszédságában a Kárpát-medence egyik legszínvonalasabb skanzene, a szabadtéri és néprajzi múzeum található. Ezután belvárosi séta.

5.nap: Hazautazás
Hazautazás folyamatos rövid pihenőkkel. Hazaérkezés az esti órákban.


További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: