Északi nagyvárosok, fehér éjszakák


Szentpétervár
Utazás áttekintő:

Ország:   Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Oroszország
Város:   Riga, Szentpétervár, Tallin, Varsó, Vilnius

Ellátás:   reggeli
Szálláshely:   3*
Utazás:   autóbusszal
Típus:   körutazás
Indulás helye:  


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  

Ft / főFt / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírás1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen)-Budapest-Parassapuszta-Szlovákia-Varsó (790 km)
Reggel indulás Szlovákián keresztül utazás Lengyelországba. Varsóban belvárosi esti séta és nézelődés (Barokk házak, főtér, Dóm…). Szállás Varsóban.

2. nap: Varsó-Trakai-Vilnius (kb. 490 km)
Litvániába érkezve kis kitérőt teszünk Trakai felé. Gyönyörködünk a tájban, melyet 61 tó színesít, s látjuk Vitautas várát is. Vilniusban a hangulatos óváros mellett a gótikus Anna templomot, a barokk Péter Pál templomot, és más látnivalókat is megcsodálunk. Szállás Vilniusban.

3. nap: Vilnius-Riga (kb. 290 km)
Lettországba utazunk. Városnézés a Balti-tengerhez tartozó, Rigai-öböl partján lévő festői fővárosban. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a hansa időkben városfal védte. Ennek a lőportornyát, a dómot (XIII. sz-i), a Szt. Péter templomot, a Fekete fejek házát és sok középkori emléket tekintünk meg. Délután múzeumlátogatási lehetőség az óvárosban. Szállás Rigában.

4. nap: Riga-Szentpétervár (kb. 630 km)
Korán reggel indulunk tovább Oroszországba, Szentpétervárra. A határátlépések időtartamának függvényében alakul az esti séta lehetőség a városban. Szállásunk a belváros közelében lesz. A hidak éjszakai nyitását is láthatja az, aki ez iránt érdeklődő. Szállás Szentpéterváron. (3 éj)

5. nap: Szentpétervár-Carszkoe Selo (kb. 70 km)
Reggel kezdjük az oroszországi programunkat. Buszos városnézés (helyi idegenvezetővel) a Néva parti metropoliszban. Ízelítőként a látnivalókból (Palota tér, Téli palota, Nagy Péter lovas szobor, Izsák-székesegyház, Kazányi Székesegyház). Ezt követően fakultatív program keretében Carszkoe Seloba megyünk, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Mesés a barokk Katalin palota, világhírű a felújított Borostyánterem és a Trónterem. Délután érkezünk vissza Szentpétervárra és az Ermitázs megtekintésével folytatódika program. Ezt követően közös gyalogos séta, ill. szabad program.

6. nap: Szentpétervár-Petrodvorec (kb. 60 km)
Délelőtt fakultatív program keretében a csodaszép régi cári kastélyt-az orosz Versaillest-Petrodvorecet és annak gondozott parkját, szökőkútjait tekinthetjük meg. I. Péter alakította ki a palotát és a nagyon hangulatosan díszített parkot. Kora délután érkezünk vissza Szentpétervárra, ahol a Péter-Pál erődöt és a Székesegyházat lehet megtekinteni, majd szabadprogram. Aki nem szeretne jönni a fakultatív programokra, annak önálló séta Szentpéterváron.

7. nap: Szentpétervár-Tallinn (kb. 400 km)
Reggel utazás Tallinnba. Délután városnézés az észt fővárosban (Nyevszkij székesegyház, ágyútorony, városfal, körbástyák...). Szállás Tallinnban.

8. nap: Tallinn-Lettország-Litvánia-Lengyelország (kb. 750 km)
Reggeli után hazaindulás. A balti országokon keresztülhaladva gyönyörködhetünk a táj nyújtotta látványosságokban. Szállás Lengyelországban.

9. nap: Lengyelország-Szlovákia-Magyarország (kb. 830 km)
Reggeli indulás után folyamatos utazás. Parassapusztai határátlépéssel érkezés a késő esti órákban.

További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: