Mexikó

A Yukatán félsziget Mexikó egyik legizgalmasabb területe, itt terül el a toltékok fővárosa, Chichén Itzá, amely megőrizte a hosszú ideig tartó maja kultúra emlékeit.


Mexikó

Mexikó úti célok:
Mexikó olyan ország, amely mindenkit felvillanyoz: a napimádókat csakúgy, mint a kultúra iránt rajongókat. A gyarmatosítás idejéből származó festői szépségű városok és tarka indián falvak minden színben pompázó piacai, titokzatos piramisok és a dzsungelben eltűnt városok – a több ezer éves kultúra tanúi.

De talál itt gyönyörű, pálmákkal szegélyezett strandokat és türkizkék vizet is – no és nem utolsó sorban életvidám embereket. Bienvenido – Isten hozta!

Indián kultúra
Kr. előtt 2000 táján a maják népesítették be a Délnyugat-Mexikóban található partvidéki területet, a Yucatánt. A közép-amerikai indián kultúra Kr. u. 200 és 900 között érte el fejlődésének csúcsát. Teotihuacán városa a maga 200 000 lakosával hajdan a világ egyik legnagyobb települése volt. A kereskedelem és a mezőgazdaság a virágkorát élte, melynek először a Hernán Cortes által vezetett spanyol hódítás vetett véget 1519-ben.

Yukatán félsziget
A Yukatán félsziget Mexikó egyik legizgalmasabb területe, itt terül el a toltékok fővárosa, Chichén Itzá, amely megőrizte a hosszú ideig tartó maja kultúra emlékeit. A Tollas Kígyókultusz jellegzetes emléke a Kukulkan-piramis. A félszigeten szinte minden látnivaló kőből van. Csodás látványt nyújt a Jaguár-templom, és a Harcosok Épülete is, melynek tulajdonképpen csak az oszlopcsarnoka maradt épen, mivel a fából készült szentély leégett. A félszigeten fekszik az Uxmal és a Quintana Roo, melyek szintén világhírű turistalátványosságok.
forrás: Mexikó ismertető - Start Utazás