Új-Zéland

Új-Zéland a természeti látnivalók országa. Hófödte hegyek, rohanó folyók, tiszta tavak, strandok, végtelen erdők , a szabadtéri sportok kedvelői Mekkája


Új-Zéland

Új-Zéland úti célok:
Kia ora! – mondják a maorik, miközben a barátság jeleként gyengéden összedörzsölik orrukat az idegenével. Igy üdvözlik Új-Zéland őslakói a hozzájuk látogató turistákat. Mert hiába van a szigetország a Föld másik oldalán, Aotearoát, a Hosszú Fehér Felhő Földjét egyre többen keresik fel.
Legendáik szerint az Északi-sziget Maui isten hala, a Déli-sziget pedig a csónakja…

Új-Zéland a természeti látnivalók országa. Hófödte hegyek, rohanó folyók, tiszta tavak, strandok, végtelen erdők és persze az egzotikus fauna. Ez a szabadtéri sportok kedvelői Mekkája: biciklizés, szörfözés, síelés, hegymászás, hiking, rafting, siklóernyő és az őrülteknek bungy jumping. Az egyszerű turista pedig napozhat, horgászhat, együtt úszhat a delfinekkel, számlálhatja a kiwiket, és a bárányokat.

Otago és Southland
Az extrém sportok kedvelőinek kedvez. De az itt található nemzeti parkokban (Fiordland és Otago) lehet kirándulni és csónakázni is. Ortago vadvilágáról is híres: található itt pingvin, fóka, albatros és rengeteg akvárium és múzeum is. Két hatalmas tó is található a nemzeti parkban, a Hawea és a Wanaka tavak.

Mi azt ajánljuk, hogy elsősorban a természet szerelmesei válasszák Új-Zélandot nyaralásuk célpontjául. A kalandvágyok pedig itt kiélhetik magukat: kedvükre raftingolhatnak, vagy szörfözhetnek.


forrás: Új-Zéland ismertető - Start Utazás